Thursday, January 31, 2013

10 adımda iPhone'un pil ömrünü uzatın


iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri pil ömrü. Bu yazıda derdinize derman olabilecek tavsiyeler var..

Siz de telefonunuzun şarjının çabucak tükenmesinden şikayetçiyseniz bu tavsiyeleri bir deneyin, farkı göreceksiniz. "Pilimin sonunda iPhone'um ölüyor" hastalığından kurtulmak için ortaya atılan en kolay ve çözüme en yakın önerilerin bulunduğu aşağıdaki 10 madde iPhone'unuzun ömrünü uzatacak.



WI-FI VE BLUETOOTH'U KAPATIN 

Evet, kablosuz ağları açıp kapamaya, ayar menüsüne girip çıkmaya ben de çok üşeniyorum. Ancak bunu yaparken harcayacağınız kaloriye değecek kadar önemli pil tasarrufu yapacaksınız.

LOKASYON SERVİSLERİYLE VEDALAŞIN

Ayarların içindeki gizlilik menüsünde konum servisleri mevcut. Bu servisi kullanmasına izin verdiğiniz birçok uygulama olduğunu fark edeceksiniz. Gereksiz olanları kapatın. Fruit Ninja’nın nerede olduğunuzu bilmesine gerçekten gerek var mı?

OTOMATİK SAAT DİLİMİNE SON

Hazır konum servisleri menüsündeyken sayfanın en altına inip Sistem Servisleri’ne tıklayın. Pil düşmanı Otomatik Saat Dilimi ayarlama seçeneğini kapatın. Hazır elinizi sürmüşken Konum tabanlı iAd’ler ile Tanılar ve Kullanım’ı da iptal edin gitsin.

OTOMATİK VERİ ALMAYIN

Yeni e-postaların gelip gelmediğini iPhone sürekli otomatik olarak kontrol edebilir. Ancak bu pil yiyen bir lüks. Eğer pil ömrü konusunda hassas bir kişilik iseniz bu ayarı manuel hale getirin. (Ayarların içinde “Mail, Kişiler, Takvimler”e girdiğinizde kime sorsanız gösterir) Push bildirimler için de her uygulamaya özel olarak kapatma yapabilirsiniz.

PARLAKLIĞI KISIN

Otomatik parlaklık ayarını açmalısınız. Ancak bunu yaparken parlaklığı olabildiğince düşürün. Ekran size karanlık gelse de bunu yapın. Unutmayın, en karanlık ekran pili biten bir iPhone’un ekranıdır.

SİRİ İLE VEDALAŞIN

Siri ne yazık ki Türkçe’yi desteklemiyor. Siri’ye hiç soru sormuyorsanız, ayarlar ekranından onu gönül rahatlığıyla kapatabilirsiniz.

EKRAN KENDİNİ KİLİTLEMELİ

Ekranın belli süre içinde kendini kilitleyip ekranı kararttığından emin olun. Süreyi ne kadar kısalırsa, pil o kadar uzun ömürlü olur.

AĞ AYARLARINI SIFIRLAYIN

Genel/Sıfırla /Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu takip ederek sonuca ulaşabilirsiniz. Telefonunuz yeniden başlayacak. Hiçbir veriniz kaybolmayacak ancak cihazınız kayıtlı tüm kablosuz ağ şifrelerini unutacak.

ŞARKI EQUALIZER'INA SON

Ayarlar/Müzik’in altındaki bu ayarı kapatın.

REKLAM TAKİBİNİ SINIRLAYIN

Ayarlar/Genel/Hakkında/Reklam rotasında ilerleyin. Buradaki Reklam Takibini Sınırla seçeneğini açmanız gerekiyor. Böylece reklam servislerinin gün içinde sürekli sizin konumunuzu takip etme çabalarını sınırlamış olacaksınız.

No comments:

Post a Comment